“De niet meer in je eentje ploeteren dag “ 

 

IMG_0115_2IMG_0120

 

Als je als werkend mens regelmatig het gevoel hebt dat je in je eentje zit te ploeteren, dan is deze bijzondere dag iets voor jou!

 

Veel mensen houden van werken. Van werken voor je werk, voor jezelf, voor een ander. Maar bijna allemaal kennen we ook het alleen zitten zwoegen en ploeteren. Omdat er veel moet gebeuren, omdat je je werk graag goed doet en omdat het soms lijkt alsof er steeds meer vaardigheden en kennis bijkomen die je je eigen wil maken. Netwerken, plannen, mooie foto’s maken, bloggen, organiseren, onderhandelen, een moestuin beginnen etc etc.

 

Het idee om anderen hierbij te betrekken, om kennis te delen en om hulp te vragen en ook om hulp aan te bieden aan anderen roept vaak een heleboel “ja maren” op:

  • Als ik hulp vraag sta ik in het krijt
  • Het gebeurt niet meer op mijn manier
  • Ik schaam me om te vragen
  • Ik ben bang dat de ander “Nee ”zegt als ik iets vraag
  • Als ik iets geef wil ik er ook iets voor terug
  • Ik wil niet dat de gelijkwaardigheid van mijn contact verandert
  • Ik heb geen tijd om anderen te helpen

IMG_0790

 

IMG_0792

De vraag is, zijn deze gedachten nog wel van deze tijd of is het handig om dat eens te herzien voor het nieuwe samen doen?

Tijdens deze training leer je op een vrije gelijkwaardige manier om hulp en advies te vragen en geven aan anderen

 

Dat kan spannend zijn maar wij beloven dat het

– het leven en werk lichter en leuker maakt

– energie geeft

– je gevoel van rijkdom en vertrouwen vergroot

– je helpt te genieten van de leuke mensen in je leven

– toepasbare vaardigheden geeft die zorgen dat je minder alleen hoeft te ploeteren

 

Doe mee met deze zeer afwisselende en inspirerende dag met allerlei verschillende vragen en oefeningen en inzichten. Het is een proeverij van de verschillende 7 stappen die je kan leren om de geef en ontspan spier te trainen.

 

Datum: Zomer 2017

Locatie: Nog een verassing. In elk geval een mooie centraal gelegen plek in Haarlem

Tijd: 10.00 tot 16.00

Wie: Eva Durlacher: trainer , kunstenaar

Marieke Boon: sociaal uitvinder en verbinder

 IMG_0324

Lunch: Graag zelf meenemen

Inschrijven:

Marieke Boon: marieke@koninginarthur.nl

of Eva Durlacher: e.durlacher@xs4all.nl

Geef je zo snel mogelijk op want er zijn 15 plekken beschikbaar.

Kosten

De training is één dag en kost € 145,- excl. btw

Voor mensen met een bescheiden inkomen: € 95,- excl. btw

Wij willen graag dat de training ook toegankelijk is voor mensen die (tijdelijke) financiële schaarste ervaren. Zijn de kosten een probleem stuur ons dan een mail en vraag ons om onze niet-financiële verlanglijst. We hebben er ervaring mee en lol in om dit op een creatieve manier op te lossen.

Let op: schrijf je je in voor 1 juni dan krijg je € 15,- korting

Uitspraken van deelnemers:

De anti-ploeterdag was voor mij een eye-opener. Hoe werkt geven en nemen eigenlijk.

Ik durf nu veel makkelijker om gerichte hulp te vragen in mijn werk!  Ella Scholtens

 

Ik dacht dat ik prima om hulp kon vragen en kwam erachter dat dat klopte. Maar dat de manier waarop nogal verschil kan maken. Ik heb me nog nooit zo gesteund gevoeld, door volledig vreemden, als op die dag. Pauline

Zie ook artikel van Pauline Siebers http://www.businessconjunctions.com/…/asking-for-help-its-…/

 

Het was een openbaring voor me dat er zoveel verschillende invalshoeken zijn waarom men ploetert en hoe de ander dat heel anders ervaart.

Een leerzame dag was het. En uitstekend voorbereid.

Kees van Boxtel

 

Ja, wat een leuke dag was het!

Ik maakte naderhand twee lijsten:

Eentje met mensen die ik ken, waar ik op kan kijken als ik hulp zoek. Omdat ik op zo’n moment dat vaak niet meer helder heb.

En nog een lijst met wat ik graag voor anderen doe. Met daarbij ook de eventuele voorwaarde of grens. Ook omdat ik dat dan vergeet te zeggen. Bijvoorbeeld: ik vind het leuk iemand te helpen met schoonmaken, maar niet langer dan twee uur.

Alleen al het maken van de lijsten geeft me veel ruimte, vertrouwen en plezier.

Dank! Desiree van studio Orij

 

Ploeteren ik, nou dat valt wel mee dacht ik van te voren. En inderdaad ik weet best een aardig hulpvraag te formuleren. En toch stokte het ergens. Door de fantastische begeleiding van Eva en Marieke en met behulp van hun salami methode kwam ik er snel achter waar mijn verbeterpunten liggen. Een absolute aanrader als je minder wilt werken, en meer wilt bereiken!

Marja Godvliet Women Entrepreneur Club –